top of page
Search
  • Writer's pictureQuim Aranda

'Els Tres cognoms de Lucía Van Haart'

Publicada per Columna, a la venda el 8 de setembre


Coberta del llibre



Sinopsi de la novel·la:


Hi ha fantasmes que mai no t’abandonen. Ho comprova el periodista del diari La Vanguardia Martín Genovés quan la Lucía, un antic amor, reapareix a la seva vida catorze anys després d’haver-se esvaït de la nit al dia. La dona vol que el Martín aclareixi què va passar entre l’Eva Marie Saint i el seu oncle, Zacarías Gil, aspirant a actor a la Barcelona dels anys 30 i exiliat de la Guerra Civil, que acaba com a acomodador d’un cinema de repertori de la part alta de la ciutat, el Cinestudio Spring.

La Saint i el Zacarías podrien haver mantingut un breu afer sentimental després de l’estrena al Festival de Sant Sebastià de 1959 de Con la muerte en los talones. Tot arrenca a partir d’una borrosa fotografia del Paris Match feta a Biarritz dies després del certamen. És una història impossible i Genovés ho sap. Però s’hi fica perquè potser encara està enamorat de la Lucía. La investigació del periodista desenterrarà veritats, secrets i traïcions en una relat trepidant i absorvent.



La imatge que veuen a sota mostra un moment d'un descans del rodatge a plató de 'North by Northwest', pel·lícula estrenada a Europa, en premiere, durant el Festival de Sant Sebastià de 1959.


95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page